Justsign EN
Justsign NL

Haloween

  • bedanktje
    uniek cadeaumoment
  • bedankjes
    uniek cadeaumoment

Vertel het met een haloweencadeau

Catalogus opties

9 artikel(en)

per pagina
Catalogus opties

9 artikel(en)

per pagina

Elk jaar wordt Haloween gehouden in Nederland. Hoofdzakelijk speelt het zich af in het zuiden. Afgezien van het zuiden, wordt ook in het noorden het feest gevierd. Dat wel in mindere mate. De oorsprong daarvan komt dat het feit dat het een katholiek feest is, en dat ze in het noorden protestants zijn. In het noorden wordt niet overal het feest gevierd, dat gebeurt wel in het zuiden.

Kleding.
Het Haloweenseizoen begint op 28 oktober. Het feest duurt twee dagen. In die periode is iedereen verkleed. Je kunt zelf kiezen hoe je verkleed gaat, dat maakt het zo leuk. Sommige mensen doen er alles om er zo gek mogelijk uit te zien. Om met een groep het feest te vieren kun je je aansluiten bij een carnavalsvereniging. Als je aangesloten bent draag je allemaal dezelfde kleding. Aan de kleding kun je dan zien bij welke vereniging je zit.

Het bestuur.
Het feest wordt gevierd met een prins carnaval. Je kunt het zo zien dat de prins tijdens het feest de burgemeester van de stad is. Hij krijgt dan ook een symbolische sleutel van de stad. Een maand van tevoren wordt bepaald wie de prins wordt.

Katholieke achtergrond.
Zoals eerder vermeldt is carnaval een katholiek feest. Het wordt al lang niet meer gevierd als een feest voor gelovigen. Het feest heeft al lang geen katholieke betekenis. Het wordt nu gevierd om drie dagen uit je bol te gaan.